Bjärefågel alltid hos Grantelius

Bjärefågel loggo

Kyckling som har det bra, smakar bra!

Grantelius får två gånger i veckan leverans av färsk majskyckling från Bjärefågel!

Bjärefågel har länge letat efter en möjlighet att föda upp en mer långsamt växande kyckling. En kyckling som får lov att växa lite långsammare – i sin egen takt – mår bättre. Nu har de sen mer än ett år tillbaka uppgraderat Bjärekycklingen med den nya långsamtväxande Rowan Ranger-kycklingen. Det är mycket vackra och spräckliga kycklingar. Framförallt växer de betydligt långsammare än de kycklingar som tidigare varit tillgängliga för uppfödning i större kommersiell skala i Sverige.

Bjärefågels kyckling är fortfarande en  majskyckling, uppfödd precis som tidigare enligt Bjärekyckling-konceptet. Den har haft gott om plats att röra sig på i fågelstallet och den har ätit ett helt vegetabiliskt foder med närodlad GMO-fri majs som bas. Självklart fritt från antibiotika och antibiotikaliknande medel.

Bjärekyckling, så mycket mer än bara konventionell majskyckling. Med den långsamt växande kyckling är den ännu mer speciell. Kyckling som har det bra, smakar bra.  Bjärekyckling är en läckerhet för både hjärta och mage.

Fakta: Rowan Ranger har utvecklats av Aviagen i Skottland och är en ny linje av kycklingrasen Ross. Utvecklingsarbetet av den långsamtväxande färgade kycklingen startade 2004 och den har nyligen börjat födas upp i Europa. I Sverige introduceras fågeln av Bjärefågel i samarbete med SweHatch. Fågeln har utvecklats speciellt för att tillgodose efterfrågan av en långsamtväxande kyckling. Rowan Ranger har ackrediterats av den holländska djurvälfärdsorganisationen Dierenbescherming – Beter Leven och den är även ackrediterad av Freedom Food i Storbritannien.